Welke bank past perfect bij jouw interieur?

Wanneer je je woonkamer binnenloopt zie je hem meteen - de bank. Is hij rond, rechthoekig, straalt hij rust uit of is het een echte eyecatcher? Er zijn veel keuzes, maar gelukkig is het uitzoeken van een bank makkelijker dan je denkt. Met deze tips helpen wij je op weg!

Een bank is de centrale plek in je woonkamer. De plek waar je heerlijk wilt neerploffen na een werkdag of wilt bijkletsen met visite. Een bank moet rust uitstralen of juist het pronkstuk van je woonkamer zijn. Er zijn zoveel keuzes, maar hoe kies je nou de bank die het beste bij jouw interieur past? Geen zorgen! Wij helpen je!

Een grote bank, kleine bank, hoekbank of een ronde bank met elementen. Wanneer je eenmaal begint met het zoeken naar een bank lijken er ineens zoveel keuzes, maar eigenlijk is het heel simpel. 

Hoe groot is de ruimte en welke vorm bank vind je mooi?

Tegenwoordig zie je veel verschillende vorm banken; rechte banken, ronde banken of elementen banken. Dit zijn banken met bijvoorbeeld een tafel of hondenmand ertussen of banken die rond aflopen in de hoeken. Superleuk en zeker een eye-catcher in je woonkamer! Maar er zijn veel meer soorten. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

  • 2 zits bank past perfect in een appartement of kleine ruimte of is leuk als "extra bank" in een zithoek.
  • 3 zits bank is een ruime comfortabele bank voor drie personen of languit alleen.         
  • 4 zits bank heeft een royale grootte, maar neemt minder ruimte in beslag dan een hoekbank.
  • Hoekbank is geschikt om heerlijk met een groot gezin of visite op neer te ploffen.
  • U bank past perfect bij grote gezinnen of wanneer je veel visite krijgt 
  • Ronde bank is erg modern en past goed als je alle plekken van de bank goed wilt benutten
  • Modulaire / elementen bank is perfect als je wilt onderbreken met een tafel, hondenmand of alle elementen wilt kunnen afwisselen.

Bekijk hier onze banken

 

Natuurlijk heb je iets wat je mooi vindt, maar het moet natuurlijk ook in de ruimte passen! Meet daarom alles van tevoren op en ga daarna lekker op Pinterest inspiratie opzoeken of kom langs in onze winkel met real life Pinterest woonkamer inspiratie. Hier vind je ons Pinterest board vol woonkamer en bank inspiratie!

Kleuren en patronen

Wanneer je van tevoren goed oriënteert – door bijvoorbeeld foto’s te verzamelen op Pinterest – dan zie je ook meteen of je voorkeur uitgaat naar rechte vormen, ronde vormen, een beige bank, groene bank of juist een felle kleur bank. En natuurlijk of er een stof is dat je aanspreekt, bijvoorbeeld leren, velvet of teddy banken.

 

Natuurlijk is de stof van de bank ook afhankelijk van je levensstijl en gezinssamenstelling. Daarom hebben we voor het gemak alles even op een rijtje gezet.

Stoffen banken

Een stoffen bank geeft veel warmte in huis, maar is daarentegen wel iets gevoeliger voor vlekken en kan met huisdieren meer haar en stof aantrekken. Heb je huisdieren en zoek je een bank die huisdieren-proof is? Dan is een velours of velvet bank voor jou de perfecte oplossing! Gelukkig ben je met onze iProteqt service ook 3 of 5 jaar beschermt tegen vlekken en beschadigingen, dus laat dat je niet weerhouden om voor een mooie stoffen bank te gaan!

Leren banken

Een leren bank is gemaakt van dierenhuid en daardoor beter af te nemen en te beschermen tegen vuil. En het geeft een stoere uitstraling aan je interieur. Een leren bank is wel minder duurzaam dan een stoffen bank en mocht je geen fan zijn van leer, dan kun je altijd nog kiezen voor imitatie leer. Dit is gevoeliger voor vlekken, maar je behoud met deze bank wel die stoere, industriële look and feel in je woonkamer.

Mocht je het uitkiezen van een stof en kleur lastig vinden, kom dan gewoon bij ons binnenlopen en trek ons aan de jas of maak online een afspraak voor stylingsadvies. Wij nemen samen je woonwensen door en kijken welke bank perfect past bij jouw interieur!

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!

Afspraak Interieuradvies