Let's go retro! Tips voor een jaren '60 interieur

Haal de '60s in huis met de retro schoonheid van vintage meubels! In onze winkel in Oosterblokker vind je een wisselend assortiment van echte retro meubels, om jou terug in de tijd te doen reizen.

Houd je van grafische patronen, felle kleuren, hout en geometrische vormen? Dan zijn de sweet sixties dé tijdsperiode voor jou om inspiratie uit te putten voor je huis.

De retro interieurstijl is eigenlijk nooit weg geweest en nog steeds zijn mensen op zoek naar leuke vintage meubelen, ook om deze te combineren in een modern en industrieel interieur.

Opvallende kleuren

Wanneer je voor de '60s kiest, ga je voor warme kleuren, zoals bruin en oranje. Geel, blauw en rood zijn ook veel gebruikte kleuren in het interieur in die tijd. Dit zijn met name de basiskleuren, maar ook pasteltinten maakten al hun opmars.

In de '60s waren ze in ieder geval niet bang om kleur te gebruiken in het interieur en verschillende prominente kleuren met elkaar te combineren.

Ronde vormen

In het jaren '60 interieur zie je met name geometrische vormen: grafische patronen aan de wand en vooral ronde meubels. Het huidige assortiment van Dutchbone sluit perfect aan op deze vroegere tijden. Ga bijvoorbeeld voor de gave coffeetable Sita (€369,-) of het wijnkastje Cabinet Vino (€595,-) en wat dachten jullie van die leuke kussentjes! (Scott Yellow € 35,-)

Dutchbone assortiment 2021

Dutchbone assortiment 2021

Tijdloos en transparant

Ga je voor een jaren '60 interieur, dan ga je voor tijdloze materialen. Ronde houten tafels, stoelen met slanke houten poten en houten dressoirs zijn niet weg te denken uit een retro interieur. Die slanke poten zorgen ervoor dat meubels minder kolossaal lijken, wat een open en transparant interieur. creëert. Om diezelfde reden zijn glazen tafelbladen ook kenmerkend voor deze tijdsperiode.

De leuke vintage meubels van Dutchbone (zie foto) vind je bij de Westfriese Beurs in Oosterblokker. Kom naar de Westfriese Beurs en laat je inspireren door deze tijdloze retro items!

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!

Afspraak Interieuradvies