Column: Opa, ik wil het ook graag leren!

“Opa wilt u het mij ook leren?”, vroeg onze Eleonore afgelopen week aan mijn vader, van wie we alweer bijna 10 jaar geleden de Westfriese Beurs over hebben genomen. “U heeft het mama geleerd en mijn grote zus Annelie. Nu ben ik 12 jaar en wil ik het ook graag van u leren.”

Plastic soep

En zo stond afgelopen Hemelvaartsdag een blije Eleonore achter de kassa. Onder het trotse toeziend oog van opa deed zij haar eerste kassa-ervaring op bij ons in de winkel. Eleonore stelde vragen, hielp bij het afrekenen en verzorgde opa met koffie en koekjes. Toen opa vroeg waarom de koffie niet meer in plastic bekertjes wordt geserveerd, antwoordde zij: “Opa dat is echt zó niet meer van deze tijd. Het is heel slecht voor het milieu en veroorzaakt plastic soep!”

Rapportcijfer

Eind van de dag vroeg Eleonore aan opa haar rapportcijfer. Ze kreeg een 7,5 van opa en een 8,5 van haarzelf, want het was nog best moeilijk. Er valt nog veel te leren, maar het was wel heel leuk om te werken bij de Westfriese Beurs.

Tweede Pinksterdag zijn we weer open van 11:00 tot 16:00 uur en Eleonore heeft zich alweer aangemeld als kassière. Dan kan ze weer oefenen en wie weet wel een 10 halen!

“Lieve papa: bedankt dat u als leermeester op wilt treden en voor nog heel veel meer.”

Succes Eleonore!

Nella

Heb je een vraag? Neem contact met ons op!

Afspraak Interieuradvies